onsdag 17 februari 2010

Observation Svenska Cupen

Under Swio så hade landslagsgruppen 6 personer (Anders L, Anders G, Markel, Håkan, Maths Lind samt Tullen) på plats för att observera spelarna.
När nu kvalet till Svenska Cupen spelas så kommer vi vara 5 personer som observerar spelarna på de olika spelplatserna. Observatörer under kvalet är:
- Anders Gerestrand
- Håkan Berg
- Markel Sjöström
- Patrik Wiik
- Tomas Bäck

4 kommentarer:

Joachim Andersson sa...

När vi diskuterade en möjlig FK (tjej) U23 plats för mig Anders snacka du om att jag skulle kunna vara partisk för att jag sponsrade Jessica Johansson.
Då är hon ände helt outstanding i denna klassen!

Du tror inte att denna koppling kan ske mellan Markel och sonen Måns som gärna vill slå sig in i landslaget på riktigt? :O

Anders Larsson sa...

Jag gillar inte att föra en dialog/diskussion mellan 2 personer offentligt men nu är det som sådant Joachim Andersson att jag har fått nog. Det räcker nu.

I höstas hörde du av dig och var intresserad att bli FK för U23 dam. Du hade en färdig plan för året för hur ett upplägg skulle se ut för U23 spelarna.

Jag bad dig att skicka över denna årsplan samt att du skulle fundera på din roll som VD/ägare i Coccinelle, de sponsrade spelarna och din egna landslagssatsning. Jag har varken fått någon årsplan eller ett rakt svar.

Därefter hör du av dig och är intresserad att vara med i landslaget, vi har dialog via telefon och mail. Efter några turer fram och tillbaka så konstaterar du att du inte tror på upplägget som landslagsgruppen har. Inga problem för mig då vi alla tänker olika.

På din blogg går du ut offentligt och använder starka ord som maktmissbruk mot mig och landslagsgruppen och att vi är inkompetenta och har helt fel. Sedan tror du på fullaste allvar att du kan vara ledare för ett Juniorläger några veckor senare som denna inkompetenta och maktmissbrukande organisation arrangerar.

Nu till blogg inlägget om Markel vs dig.
Hur kan du tro att jag skulle ta in Markel några månader senare och låta han vara involverad i uttagning av spelare när vi har haft dialogen om dig och Coccinelle ?
Som det har skrivits tidigare är Markel en resurs för landslagsgruppen i form av observatör, medarbetare på läger och utlandsresor.
Han har inte och kommer inte vara involverad i någon uttagning i form av FK roll gällande Öppna/Herr.

Att du kan få detta till en personlig vendetta från mig är helt ofattbart.

Hasse Hagberg sa...

Joachim "Pinnen" Andersson är en av Sveriges främsta boulespelare. Som om inte hade nog av sin egen idrottsliga utveckling vill han också under pågående karriär vara med att hjälpa andra i deras utveckling.

Det är storslaget, men låter inte särskilt välbetänkt. Enligt min erfarenhet kan man inte samtidigt vara elitspelare och tränare, heller inte samtidigt vara elitspelare och beslutsfattare.

Pimmen är förbittrad över att han inte fått delta i ungdomsträning samtidigt som han fördömer förbundets träningsmetoder.

Förbundets valberedning är tydligen imponerad av Pimmens engagemang och föreslår honom nu till förbundsstyrelsen.

Jag ser fram emot att få in en person med Pimmens engagemang och arbetskapacitet i ledande ställning i förbundet.

Joachim Andersson sa...

Vår så kallade dialog avslutade du sist via mail med –Jag har inget mer att säga till dig!

Och eftersom jag söker svar på mina frågor, och du är ansvarig för landslagsgruppen, som jag tycker är relevanta får jag ju fråga dig på DIN blogg. För enskilt, mail eller telefon kontakt vägrar du ju ha med mig!
Du vill köra en öppen dialog i landslaget, men hur öppen då?

Fina god bitar du plockar ut i en hel story. Diplomatiskt. Men okej.

Svaret jag fick från dig med ett litet hånflin ang FK för U23 damerna var –Hehe, ska du slänga in 3 miljoner och låta tjejerna spela utomlands?
Frågan är hur bra och seriöst detta svaret verkligen var..

Gällande min satsning och upplägget för U23 damerna diskuterade vi en stund. Precis som du skriver. Men varför skulle jag behöva skicka in det innan jag fått uppdraget? Vi förde ju en diskussion gällande detta.
Mina uppgifter gällande mitt företag har inget med detta att göra och inget som framförallt landslagsgruppen har med att göra. Så det behöver jag knappt kommentera nu heller.

Sponsrade spelare är 2 stycken! En i öppen klass och en U23 tjej.

Jag tror inte på de upplägg som är gällande för landslaget. Det vet nog alla nu Anders.
Under dessa gällande krav står Öppen klass, Dam klass och båda U23 lagen.
INTE veteran och Junior.
Då förstår jag inte varför jag inte skulle få ge mina synpunkter gällande boule spel, teknik och taktik till juniorerna. De står inte för de upplägget jag inte tror på. Dessutom önskar juniorerna ha med mig på lägret. Och ledarna som finns med.
Två skilda saker men med en enda gemensam nämnare. Anders Larsson.

Du skriver –Markel vs dig (mig).. Inget jag har framfört Anders.
Till mig säger du att en viss koppling kan uppfattas från folk ”när jag tar ut lag” där sponsrade spelare finns med. Och liknande kopplingar kan ske här.
Jag tycker Markel är en grym och härlig kille. Du behöver inte få det till att likna något annat.

Allt jag skriver på min blogg är inte riktat mot dig Anders. Jag kan förstå om du känner så. Men det är upp till dig.
I mitt liv finns det mer än boule och boulelandslaget. Paralleller som folk drar av det jag skriver får helt och hållet stå för dom.
När jag skrev vad jag tyckte om en viss spelare som ingick i landslaget förra året ringde du upp och gav en allvarlig ton i det hela. När den personen gjorde samma sak var det ingen i landslagsgruppen som ringde denne och sa något. Eller?
När jag vann SWIOn förra året var det dåligt att ja spelade på mittplatsen i laget. Ja skulle spelat läggare. Medans man själv tycker att, men fan, att kunna spela på flera platser i ett lag borde vara positivt. Inte negativt. Men det var det svar jag fick från dig. Andra i landslagsgruppen fick positiv kritik av exakt samma händelse. Fast, dom vann ju inte…
Jo, det ser jag helt personligt Anders!

Skit samma Anders. Kör du ditt lopp. Vi lär inte reda ut något ändå. Pajkastning är inget för mig. Men läs DITT första och sista stycke en gång till..

Hasse: Tack för dina ord! Och håller nästan med dig. ;)
Förra året hjälpte jag Tullen 2 gånger. 2 helger då ingen tävling av mitt intresse begav sig.
Det går att kombinera på detta sätt. Men visst, kan det bli svårt. Det handlar om tid. Tid är något jag har gott om. Engagemang finns det att ta av också. Det handlar om intresse att vilja förändra till det bättre. Det är något jag brinner för!