fredag 14 november 2008

Eftersom Hasse Hagberg sitter med övriga presidenter på möte/middag så hoppar jag in med en kort sammanfattning av 1/16 poolen. Vi gick in i den med ett stort självförtroende efter avslutande segrar mot Mauritius samt Spanien i gruppen. Första matchen mot Schweiz går verkligen allt fel, ingenting fungerar som det skall och bytet vi gör får ej heller någon effekt. Schweiz spelade dåligt och var ändå det klart "bättre" laget eller rättare sagt det mindre dåliga.

Efter matchen tar vi ett allvarligt snack och killarna tar åt sig på ett bra sätt då vi kommer ut som ett helt nytt lag och spelar väldigt bra mot Benin där vi till slut vinner med 13-3 och spelade gjorde Henrik, Rickard och Filip.


- Nu jävlar! Laget har fått en avhyvling av Anders efter matchen mot Schweiz. Här ställer lagen upp inför matchen mot Benin.

Avgörande match blir sedan mot Mauritanien då de överraskande förlorade mot Schweiz. Vi startar med samma lag som mot Benin och här möter vi ett mycket taggat lag som börjar med strålande spel mot vårt helt ok och efter två rundor är det 0-7. Nämnas kan att Benin skytten missar första skottet och sedan stannar inom 50 cm på sina följande åtta skott. Vi ska självklart kunna stå upp mot detta men orkar inte riktigt hela vägen tyvärr.

Vi tar en runda till 1-7 för att sedan åka på ytterligare en 4:a till 1-11. Viktor kommer in i stället för Henke. Tyvärr några poäng försent för att kunna riktigt komma in i spelet. Självklart funderande jag tidigare på att göra något men det fanns en liten positiv tendens vid 1-7 och så blir det så illa att vi tappar denna 4:a som sagt.

Vi hamnar under press i flera rundor och här skjuter Rickard ut lillen tre rundor i rad. Vi förlorar till slut med 4-13 och besvikelsen är stor men det är bara att gratulera Mauritanien som gjorde en mycket bra och stabil insats.

Så här några timmar efter förlusten så tar vi nya tag för att ladda om till B-turneringen som vi kommer göra allt för att nå så långt som möjligt. Självklart hade vi velat kliva in i en 1/8 pool imorgon men så är nu inte fallet och vi kan bara göra det bästa av det och siktar på en final.

Intresserad publik mot Mauretanien


Anders Larsson

Inga kommentarer: