söndag 16 november 2008

Sverige i final i B-turneringen

En mycket tidig söndagsmorgon ställde Sverige upp till semifinal i Coupe des Nations, som är det pampiga namnet på VMs B-turnering. Vi lottades mot Burkina Faso, som gjort bra ifrån sig tidigare i turneringen. VM-trean i skytte, Boureima Ouedraogo, kommer som bekant därifrån.

I den andra semifinalen möttes Spanien och Benin. Båda länder, som vi besegrat tidigare i turneringen.

Burkina Faso gjorde sig ingen brådska. Ännu vid utsatt klockslag hade de inte kommit och domaren gjorde sig beredd att räkna poäng. 13 minuter efter utsatt tid kom spelarna till banan. Domaren var på dem och hindrade dem från att värma upp.

Det gjorde tydligen ingenting, för laget tog snabbt tre poäng. Fille sköt två duttar och tog inte poäng och det öppnade för Burkina Faso. VM-trean Ouedraogo hade de satt på bänken till allas överraskning. I omgången efter missade den nye skytten Raphael Kiema två gånger och så gick det som gick. Sverige tog fem poäng. Det blev många poäng fram och tillbaka och efter fem omgångar stod det redan 11-7 till Sverige. Vi gjorde bort oss i omgång sex och det var klar paketvarning och därmed utgång för Burkina Faso. Anders coachade intensivt och grabbarna presterade ett försvarsspel som sällan skådats. Bl a sköt man fjärdekulan i stället för att lägga sista. Burkina Faso stod som fiollådor och visste inte vad de skulle göra för att ta en poäng till med sina återstående fyra kulor. De la bort dem och fick bara den poängen de redan hade. I den sjunde omgången la Burkina Faso bort sig och vi kunde lätt ta hem de återstående två poängen.

Anders tittar diskret bort, då Burkina Fasos coach Soma Kone skriver på matchprotokollet efter förlusten.


Kl 11 börjar finalen på centercourten som har byggts upp mitt framför hedersläktaren. Den kommer att TV-inspelas som en repetition inför den "riktiga" finalen. Det blir smink och hela programmet kanske.

Vi hörs.


Hasse Hagberg

Inga kommentarer: