fredag 14 november 2008

Mauritius besegrat med 13-8

Fredagens första match blev mycket spännande. Mauritius är inte att leka med och de förde stundtals matchen till 8-6. Där började svenskarna tappa lägg och stod i kraftigt klotunderläge. Henke med två klot kvar fick in en sagolik kloss på Mauritius ledarkula en meter till höger om lillen. Men först tvingades domaren fram för att mäta! Mauritius kunde inte skjuta längre och la i stället bort tre klot. Henke kunde lägga in, men stannade bland stenarna. 7-8. I väntan på domaren. Henkes befriande kloss skymtar ner till vänster. Det blåa som skymtar mellan palmbladen är kustlinjen. Lite längre bort skulle man kunna se Västindien. Vid siktigt väder, vill säga. Snett bortom Anders till höger syns Frankrikes Zvonko Radnic. De blåtröjade längst bort är Estlands lag.

I nästa omgång sköt Mauritius bort sig och Sverige tog tre poäng. Sista omgången blev ren parad, sedan Rickard fått till en kalle och Mauritius missat tre lägg. Sveriges 13 var givna i det läget.

På läktaren satt turkarnas ordförande och applåderade.

- Nu får Turkiet chansen att gå vidare, om vi slår Mauritius i sista matchen, utbrast han glädjestrålande.

Jag ville inte vara sämre, utan hoppade ned på banan från läktaren och gick fram mot glada svenskar.

- Den där klossen vände hela matchen, sa Fille medan Rickard som vanligt stod och sände SMS.

Nu handlar det om Spanien. Också en match som vi bör ta, annars blir det en svår 16-delspool i eftermiddag.

Det är sol idag, om nu någon undrar. Ovanför banorna svävar gladorna och hoppas på något byte. Men än så länge är det fler fullvuxna människor en insekter på banan. Vågorna hörs i bakgrunden, då inte den glada hemmapubliken skriker och tjoar.

En helt vanlig dag i Senegal alltså. Utom för oss svenskar förstås.

Matchen mot Spanien har börjat.

Hasse Hagberg

1 kommentar:

Chrillan sa...

Superhärligt! Merameramera! Vi kan knappt jobba här på kansliet ;D